Dag 33

Erik klippte Pontus hår. Han kanske borde göra detsamma med Björns när han ändå är i farten.
 
För det är rätt långt.
 
 
 
Hej då.

Dag 33

Erik klippte Pontus hår. Han kanske borde göra detsamma med Björns när han ändå är i farten.
 
För det är rätt långt.
 
 
 
Hej då.

Dag 31.

Igår på IKEA inhandlades 1 kg pepparkaksdeg av undertecknad. Fett värt!
 
 
 

Dag 30

I dag var vi på IKEA och köpte grejer. Vi gick till en bar och drack öl också. Sen lagade vi potatisgratäng och åt upp. Den.
I dag var en bra dag.

dag - 26e september

nu har vi bank. vi fick jazzpaketet. det var gratis och vi är kungar
 

Dag - ?

Seal of approval
 
B-bear och E-dog (kg) här
Dagarna flyter ihop med varandra. Jag har mest legat i sängen och kollat på New girl, Walking dead och Homeland. Slösökt lite olika jobb och utnyttjat vår espressobryggare till max. Det är skönt att inte göra något, till viss del. Har några "lätta" ställen som jag ska söka snart, som jag väntat med tidigare. Imorgon tar jag tag i det lite mer på riktigt. Har varit förbi Indiana för att kolla hur det blir med min lön. Jag har inget somhelst bevis på att jag någonsin varit där, men tur nog så verkade dom hålla med om att jag ska få mina pengar. Så jag ska lämna lite uppgifter till deras bokföring så ska jag få en okänd summa i kontanter. Livin' the dream.
 
När jag inte drar in enorma summor pengar så kollar jag på videos på roliga djur (huvudsakligen katter). Livin' the dream, somsagt
Vi funderar på att studera vid Sorbonne i vår, jag och Erik. Vi lär oss inte supermycket franska genom att ligga i sängen, eller i Eriks fall: hänga med svenska barn mot betalning.
vad kul vi ska ha.
 
Igår var vi på Jens Lekmans konsert, några kvarter bort. Kung vare
Hejhej
 
 

Dag 25. Edit!

Vi saknar visst hemma. Björn saknar sina hundar, Gabriel saknar sina katter, Erik saknar Frida. Själv saknar jag humor men det är ju en annan historia.

//Arvid

Dag 24. Mikroblogg 2!

Elin är här. Ponta tycker det är sött. Vi tycker Ponta är söt.

 
Det här med att sakna hemmavid. Det gör oss inte så mycket för vi har ju varandra.

Dag 23. Mikroblogg!

Soft dag på rue Ternaux. Hela den här lägenheten inbjuder till att ta det lugnt eftersom ett av två rum helt täcks av sängar Praktiskt.


dag 20?

det har varit lite lite bloggande på sistonde. för det ber vi om ursäkt.
i skrivande stund sitter vi i våran nya lägenhet vid parmentiér i 11e. det är ganska litet, men sjukt fint. 38 kvm. kärlek mellan män.
vi återkommer snart med adress och bilder. nu ska vi dricka vin med moa

Dag 16

Vi har det självklart kalasbra. Men, här kommer Pontus lista över allt som saknas.
  • Pincett
  • Morgonsol
  • Hårvax
  • Fullvärdigt protein
  • Ugn och två extra kokplattor
Men framförallt
  • Flickvän
Bon nuit.


Tillägg
  • Kapället
 

Dag 14.

 
Vi skajpar med Linnsan. Världens bästa Linnsan!

Dag 12?

Salut!
"vill du ligra med mig då, om sanningen ska fram?" en dikt av björn och pontus

När den lille tigern skulle ut för att se världen, mötte han problem längs vägen.
Först ett lejon stort som ett lejon, sedan en flaska cambras och en sliten madrass.
92-93 människodagar senare, utan komplikationer, föddes en blodig-törstig liger.
Tigerlivet tog en vändning, när l'tigern insåg att livet; "liger åt det andra hållet".
Liger är en blandning, han slapp undan hivet. Det liger faktiskt åt det andra hållet.
Liger schmiger. plommon. Don't press the triger.

Slut!

Detta var första delen om ligerns kavalkad. Fortsättning följer om när han blev kär i en jagupard. ett laddat möte, hetare än linkans blodbad och jättejättevarm korvspad.


Hej.
 
björn här. idag sa jag upp mig från indiana café. det kändes skitbra. det verkar inte vara något problem med jobb här. dessutom åkte jag inte hit för att må dåligt.
nu ska jag bli bartender (kanske) på något annat ställe där cheferna inte är helt dumma i huvudet. igår, till exempel, så jobbade jag 8 timmar i sträck, utan någon paus, bartendern som jag gick med är dum i huvudet.(osv osv). resturangbranschen är lökig, det är jag himla medveten om. men jag tänker inte jobba för idioter som fullständigt skiter i alla anställda, på de flesta sätt som går. jag har ingen som helst lust att stötta ett sådant ställe. så jag sa tack och adjö.
ska åka dit och kräva dom på pengar. den ekonomiansvarige är trevlig, vilket är tur. jag hann inte skriva kontrakt, så det finns inget somhelst bevis på att jag någonsin ens varit på stället, vilket kan bli träligt på den ekonomiska fronten. jag har ju jobbat typ sju arbetsdagar, så det är ändå typiskt märkbart i ekonomin.
jag ska åka dit och pusha somfan. 
tyck precis vad du vill. jag är nöjd iallafall.
 
igår va vi på fest i mairas och träffade trevligt folk.
idag så vandrade jag och gabriel runt i villiers i jakt efter en mataffär. vi hade ingen mat hemma och alla affärer va stängda. vi köpte varsin glass och gnällde över hur slitna och hungriga vi kände oss. (jag åt en gång under hela dan igår, exklusive några skedar kall linssoppa inatt).
sen fick vi sms av Helena (nyfunnen vän och student i Paris).
"kom till svenska kyrkan. det är en köttmarknad för heterosexuella män".
vi gick naturligtvis dit.
 
där fick vi lära oss hur man ska behandla folk som vill prata med en på stan. tråkig inställning tyckte vi.
sen kom en trevlig gammal dam, som tyckte att vi såg ut att behöva lite mackor. ibland har man tur.
där träffade vi lite annat folk, gick med på att pröva på en körrepetition och dylikt.
 
ching ching
 
 
 
 

Dag 9. Skön bildbomb!

Dubbelinlägg! Likt Filip och Fredriks podcast med Filip och Fredrik avsnitt 69 och avsnitt 69 slår vi nu till med ett dubbelinlägg som behandlar de två senaste dagarna av de två senaste dagarna vi har varit här. Detta eftersom att ingen av oss (Undertecknad (jag (Arvid)) och Björn) skrev något igår.
 
Vi börjar med gårdagen.

Igår blev det en krogrunda med en jazzklubb. Jazzklubben var säkert kul men efter ett par sekunder nere i källaren där spelningen pågick kände jag att det här, det är inte min grej. Alltså gick jag , och Erik som hyste liknande känslor inför musiken, ut och satte oss på en uteserveringen en bit längre ner på gatan och glodde på folk. Den första personen vi fick syn på var dörrvakten. Han stod tvärs över gatan från serveringen sett klädd i jeans och en luvtröja. När det blev något problem gick han över gatan och sa till att sådär får man inte göra så var problemet löst.

INGEN DISKUSSION!

Det blev aldrig någon diskussion eftersom vår vän dörrvakten vägde runt 130 kg muskler, hade begåvats med en blick som var väldigt bestämd samt hade ett pannben som såg ut att vara ungefär lika tjockt som Berlinmuren. Erik och jag döpte honom till Jörgen-Conny.
 
 
Jörgen-Connys ställe.
 
 
Sen gled vi hemåt på metron.
 
                                                                  Dag 9.                                                                                          

Inte den mest spännande dagen alls. Egentligen tarvar den inte ett blogginlägg. Men jag kan inte hålla mig! 

Jobbet idag slutade halv åtta vid Bastille. Jag hade inga metrobiljetter på mig och upptäckte att jag inte heller hade några pengar. Med andra ord blev det en promenad hem tvärs över halva Paris och under promenaden gavs en del tillfällen till fotografering av vackra vyer.
 
 
Den gladaste båten.
 
 
Vacker vy över; och jag citerar "det gamla stålaset Eiffel".
 
 
Nationalförsamlingen (känd från TV).
 
 
Champs Elyseé med triumfbågen.
 
Klockan är nu kvart över tre och jag kan inte sova utan sitter i vårt kök med en kopp te istället. Alex Bengtssons blogg tjänar som nattlektyr. Den är läsvärd!
 
Hoppas ni redan sover gott.

dag 8. kungen i baren

Björn här. Tråkigt att bara jag och Arvid bloggar. här va vi en stund igår, nära Saint Michel
sen fortsatte de andra för att möta upp med våra nyvunna risottovänner medans jag gick hem. jobbade nämligen kl 8 imorse.
hoppades på att det skulle vara en lugn morgon, och lite skillnad mot happy (kaosjävlafan) hour. nepp. Möttes av typ tusen ölfat som jag skulle få ner i källaren och stapla. (fick en rygglyftsgrej mamma, no worries). resten av dan var bättre, och rätt kul faktiskt.
folk undrar hur det ser ut (typ min familj). här är en oerhört charmerande bild
 
kungen i baren kör "my name is earl"-pose. hallå.
så ser det ut iallafall.
ikväll ska vi gå på jazzclub

Dag 7

En vecka har passerat. Sammanfattningsvis är följande ordnat
  • SImkort för vissa
  • Metrokort för vissa
  • Jobb för vissa
  • Lägenhet på gång
  • Bank på gång
I går bjöds det till fest swedish style med några nyanlända svenskor ihopskrapade från en facebookgrupp. Kvinnorna vackra som dagar gjorde alla lite nervösa men glada. Den generella tendensen är att kvinnorna är vackra, svenskor som fransyskor. Svamprisotton var succé och begreppet Risottomåndag föddes.
 
I dag gäller fortsatt lägenhetsjakt och bakishäng. Till att börja med, en superdålig Will Ferrell-film.

Over and out.

Dag 6. Gruppen splittras.

Dagen har kommit. Den dag vi alla med skräck väntat på. Dagen då vi måste vara ifrån varandra mer än 2 timmar. Björn har nämnligen fått jobb. Mer om detta senare.
 
Dagen började för mig (Arvid) som vanligt med att min väckarklocka ringde kl 08:00. Jag stängde genast av och sov fyra timmar till. Sen var det frukost och allt det där. Sedan bar det iväg mot Louvren. Blå linje två till place Charles Du Gaulle och sedan byte till gul linje ett för att hoppa av vid palais royale. Det första som möter oss är en stor jävla målning på gatan och vi känner att nu är vi rätt.





Det finns mycket att säga om Louvren. Mitt personliga intryck är att Louvren är ett riktigt grymt ställe. Länsmusèet i Linköping kan slänga sig i väggen  för det här är något HELT annat.
 
 
 
Definitivt ett ställe att åka tillbaks till. Jag taggar Monet nästa gång. Första gången jag upplever konst göra ett intryck på mig på det sättet.
 
Något som däremot var lite av en besvikelse var Mona Lisa. Målningen var jätteliten och tydligen är originalet svartvitt? Varför har någon färglagt verisionen som finns i alla böcker och varför lägger inte Louvren 40 pix på att köpa en vettig ram? Och vad står det under? Inte ens Björn kan lösa det mysterium! "Je comprends pas!" utbrast han i förtvivlan, och slängde med sin rödblonda lejonman.



Nu, över till tidigare nämnda Björn!
 
 
Bonsoir! nu är det l'homme à la crinière de lion som skriver. Ska skriva lite kort om mitt jobb skön.
Allt är jävligt luddigt angående anställning och sånt, men jag är schemalagd i en vecka framåt, så jag antar att jag fått det(?). En typisk provanställning är en månad, comme si comme ca. Jag jobbar på Indiana Bar Café i Bastille.
Typisk grej på resturanger i Paris är att man alltid äter när man börjar sitt skift, vilket är himla najs. Man går in till köket och beställer lite mat, häller upp en cola och en kaffe och sätter sig.
Sen är det att det dyker upp kvitton från servitriser/servitörer. Då häller man upp det som står på kvittot. Enkelt som en bit kaka, om man hittar i baren. Jag minns inga vinsorter, och vet inte hur man blandar några drinkar, med undantag för Mojito och Monaco. Vet inte om man har någon kundkontakt när man jobbar kväll, men det är rätt skönt att slippa det+kontanthantering under dan. För man står inte still alls. Finns det inga beställningar så springer man antingen och ställer upp glas i hyllor, skär en jävla massa citron vert et jeune (uttalas citron skön). Kort sagt så jobbar man konstant i 8 h. Eventuellt en treminuters rökpaus i mitten om det är lugnt och alla drinkar är förberedda. Men det verkar inte som att det typ nånsin blir så. Jag jobbar oftast med en hyfsat trevlig kille vars namn jag inte lagt på minnet. Han tycker dock att man ska göra allting superfort, med betoning på super och fort. "This is work, my brother". Jag är inte din brorsa. Slitigt men ett värt kneg.
Jag är iallafall bartender i Paris, motherfucker!
 
Saker som verkar träligt:
- Social Security Number, typiskt meck
- En superrik fransman som går i borgen för oss. Meck
- Hitta en lägenhet skön. meckigt
- Bevis på att vi bor i Paris, fixa hyres(o)värd. meckmeck
- Fixa bankkonto, c'est trés meck
 
slänger in nån bild från bastille en annan kväll. bisous!
 
p.s. Napoleon Skön Bonaparte gillar att ha sköna tofflor kanin skön (inte HM) (tror jag inte iaf?)
 

Dag 5.

Arvid: Jag hatar fransmän.
Erik: Jag med!

RSS 2.0