dag 4. (igen)

Björn här. Idag så har gabbe och pontus gått och kollat på bank och bestämt träff med dom imorgon, resten följer med. Inte jag däremot. Jag slängde av mitt cv på ett ställe i Bastille som hette nåt i stil med Indiana Café Bar. Där tyckte dom uppenbarligen något bra om mig, då jag ska åka dit imorrn och provjobba!
Inte säkert att jag får det, men det har höjt vår förhoppning om att få jobb här då jag fick provjobb på första försöket. Det bådar gott ändå.
 
Efter det så gick vi till Charlotte Bar som tydligen gillar skandinaver, men där var det fullt. Ägaren skulle dock öppna en till bar om nån månad, och då var det inte omöjligt att vi kunde få jobb.
 

Pontus utanför Sacré-Cœur (en skön basilika i Monmartre)
Monmartre. Här stod vi och sjöng lite svenska klassiska frikyrkosånger. Det gick hem, och vi fick pengar till två flaskor vin.
 
Nu lagas det kycklingpasta här i Courcelles. puss
 
p.s. jag och Pontus blev fotade för nån koreansk Street Fashiontidning som gjorde ett reportage om Paris idag. Det va trevlig stämning tills fotografen insåg att hennes ena mobil var stulen. Hon smsade senare och berättade att hon förhoppningsvis befann sig på polisstationen. Det hoppas vi med

dag 4.

idag ska vi fixa bank och söka jobb. det blir kanske kul.
 
 

Dag 3.

Dagens dag började mer i tid än dagen gjorde igår. Klockan 08:00 vaknade jag (Arvid) till tonerna av Edwin Starrs "War" (1969). Jag stängde genast av och sov en timme till. Skönt tänker kanske du men inte så värst. En annan (jag (Arvid)) har nämnligen likt Harry Potter känd från Harry Potterböckerna blivit förvisad tll en litenliten skrubb när jag ska sova. Där knölar jag in mig. På en knölig madrass på ett kallt golv utan täcke eftersom mina kära vänner redan lagt beslag på alla täcken. 
 
Sedan var det dags för vår morgonrutin. Den går ut på att vi tillsammans går ner till vårt lokala bageri och köper två baguetter. Baguetterna käkar vi sedan till frukost med lite tomater, ost, té och kaffe. Gott och trevligt.
 
 
Jibril med två  nybakta frasiaga baguetter under armen. Mer Frankrike än såhär blir det väl inte tänker ju ni men;



Här står Erik under triumfbågen, blickandes ut över Place Charles Du Gaulle och den där pinnen till höger om Arc de Triomphe ärEifelltornet, Franskighetens Rolls Royce!
 
 
En stark konkurrent till tidigare bilden. Franskighetens Opel!
 
Dagen innehöll förutom frukostrutinen en del flängande på stan (Paris). Vi sprang runt till svenska, danska och amerikanska kyrkan för att sätta upp annonser om lägenhetssökande och leta efter annonser om jobberbjudande. Ganska kul! På amerikanska kyrkan kostar det 25 € att annonsera i en vecka, danska kyrkan tar 10€ för två månader och på svenska kyrkan är det gratis. Slutsats: NATO-länder är ena snåla jävlar och ju mer insyltade desto snålare.
 
Nu är det dags för lite Game of Thrones
 
Hade grymt så hörs vi!
 
//Arvid

Dag 2.

Idag så åt vi frukost vid elvatiden. Bröd från vårat lokala boulangerie, ost från La Fromagerie. Inte så himla intressant, men vi tar med det då det låter så jävla franskt.
Sen gav vi oss iväg för att skaffa kontantkort och dylikt till mobilen. Vi stod där inne i typ två timmar och irriterade resten av kön. Nu har nästan alla ett franskt nummer. (vi hör av oss om numrena). Men ring och smsa helst inte, då det är så jävla dyrt. Men det kan va bra att veta ifall du skickar nåt viktigt till de gamla numrena, utan att få svar.
vi tar det lite lugnt med filtrena idag. det är tråkigt om alla bilder på min dator blir i sepia.
frukost och tandkräm
vår hall i upplösning magnifique
laga mat. pasta, tomatkross och kidneybönor. typiskt billigt
 
Nu är några iväg och sätter upp annonser hos Svenska kyrkan, som ligger typ 15 meter bort.  Sen ska vi bege oss Gabriels kusin Moa och hänga lite med henne, dricka vin och ställa dumma frågor. Hittils har folk varit över förväntan när det gäller att prata engelska. Dock inte på tobaksaffären där jag pressade fram att jag inte kunde prata franska så bra, och sedan fortsatte på teckenspråk. Men en jävla god tobak fick jag.
 
Vidare så har vi köpt lite metrobiljetter. Vi kom fram till att vi tjänar på månadskort om man åker minst två gånger per dag, men då vi ännu inte har några jobb så är det en onödig avgift. Men det är en ganska trevlig grej med metron. Sjukt bra system, plus att det verkar som att det ofta står nån mysgubbe och spelar fiol eller althorn där nere.
Bankkonto verkar rätt krånligt, så det börjar vi väl med så snart som möjligt. Det är svårt att läsa avtal när man huvudsakligen bara kan presentera sig, fråga vad klockan är och dylikt. Moa kanske kan hjälpa oss lite med sånt.
Följ oss på instagram för att se fler hipsterbilder
@bjornml
@lohmanders (erik)
@pontuswtf
@cliffview (arvid)
@gabrielferntoft
kom igen, det blir kul

Dag 1.

kul att just du vill läsa!
i skrivande stund så sitter jag (björn) i lägenheten som ligger i 17:e arr i Paris. Vi (jag, Gabriel och Pontus) kollar på fantastic mr. fox, dricker earl grey och väntar in Arvid och Erik som precis landat i staden.
Ett genomgående tema för dagen har varit första gången. Första cigaretten på fransk mark, första typiska fransmannen man ser, osv osv.
jag och gabriel när vi hoppat av bussen från flygplatsen Paris Beauvais (nån dryg timme utanför).
 
vår nuvarandra metrostation Courcelles där vi tog paus och kollade på kartan som min syster skickat med
 
 
i väntan på den sjukt hippa lägenhetskillen
 
promenad mot lägenheten efter att ha druckit en kaffe på stan och tittat på himlen i en park som hette Monceu eller dylikt.
 
Vi har inte hunnit göra supermycket än så länge, så det lär väl förhoppningsvis bli mer intressant i fortsättningen. stay tuned.
bisous

RSS 2.0